Co wzmacnia bliskie relacje?

Awatar użytkownika
Ferishia
Admin
Admin
Reactions: 4
Local time: 11 wrz 2026 15:26

Co wzmacnia bliskie relacje?

Post autor: Ferishia »

Dla mnie najważniejsza jest szczerość, szacunek, zażyłość, wspólne czynności, wzajemne wsparcie. A w kłótniach dobrze jest podejść konstruktywnie :ano:
Awatar użytkownika
Przemo
User
User
Reactions: 11

Re: Co wzmacnia bliskie relacje?

Post autor: Przemo »

Ferishia pisze: 03 gru 2025, 22:53 A w kłótniach dobrze jest podejść konstruktywnie :ano:
W każdych - mniejszych i większych - konfliktach ważne jest by nie zachowywać długo urazy, nie "gniewać się", nie tworzyć "cichych dni" - a od razu wyjaśnić sobie pewne sprawy i starać się zapomnieć urazy.
Nie jest to jednak takie łatwe....
1 Obrazek
Awatar użytkownika
Ferishia
Admin
Admin

@Przemo to prawda, co piszesz.

Ja nie umiem chować urazy, ale często jestem tak odbierana, że się niby obrażam. A ja po prostu się czuję zraniona, i dlatego tak wychodzi, że się zrażam do niektórych...
1 Obrazek
Awatar użytkownika
Przemo
User
User

Ferishia pisze: 04 lut 2026, 3:23 @Przemo to prawda, co piszesz.

Ja nie umiem chować urazy, ale często jestem tak odbierana, że się niby obrażam. A ja po prostu się czuję zraniona, i dlatego tak wychodzi, że się zrażam do niektórych...
Wiesz...... ciężko, żebyśmy bezwarunkowo kochali wszystkich bez wyjątku, jednych traktujemy z większą sympatią, innych z mniejszą... To jest nie do ogarnięcia naszą świadomością. Nie da się wszystkich jednakowo traktować.
A, że czujemy się zranieni, oszukani - znam to aż za dobrze. Takich ludzi, traktuję po prostu "zimno", beznamiętnie. Rozmawiam z nimi, nie próbuję się mścić, ale i nie staram się im specjalnie czegoś ułatwiać.
1 Obrazek
Awatar użytkownika
Ferishia
Admin
Admin

Przemo pisze: 04 lut 2026, 18:22
Ferishia pisze: 04 lut 2026, 3:23 @Przemo to prawda, co piszesz.

Wiesz...... ciężko, żebyśmy bezwarunkowo kochali wszystkich bez wyjątku, jednych traktujemy z większą sympatią, innych z mniejszą... To jest nie do ogarnięcia naszą świadomością. Nie da się wszystkich jednakowo traktować.
A, że czujemy się zranieni, oszukani - znam to aż za dobrze. Takich ludzi, traktuję po prostu "zimno", beznamiętnie. Rozmawiam z nimi, nie próbuję się mścić, ale i nie staram się im specjalnie czegoś ułatwiać.
Ja to chyba przez moją chorobę pogubiłam pewne granice. Byłam zbyt pobłażliwa kosztem samej siebie :( Teraz się odradzam na nowo, jak Feniks z popiołów :nooo:
1 Obrazek
Awatar użytkownika
Przemo
User
User

Ferishia pisze: 04 lut 2026, 19:25 Ja to chyba przez moją chorobę pogubiłam pewne granice. Byłam zbyt pobłażliwa kosztem samej siebie :( Teraz się odradzam na nowo, jak Feniks z popiołów :nooo:
I to mi się w Tobie cholernie podoba :) No nie tylko to, ale to też. Ja miałem takie "odrodzenie" sześć lat temu. Jestem innym, lepszym człowiekiem.
ODPOWIEDZ